Medijski tehničar

Sektor: grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje / trajanje obrazovanja: 4 godine

Medijski tehničar sudjeluje u proizvodnji audiovizualnih medijskih sadržaja, prilagođava medijske sadržaje za pohranu i distribuciju na različitim medijskim platformama te sudjeluje u tehničkoj izvedbi/realizaciji i praćenju događanja.

Sudjelovanje u proizvodnji audiovizualnih sadržaja uključuje fotografiranje i obrađivanje fotografija, snimanje, montiranje i obrađivanje videa, snimanje, montiranje i obrađivanje zvuka, izrađivanje animacija, grafičko opremanje medijskih sadržaja i izrađivanje interaktivnih sučelja za pregled medijskih sadržaja.

Prilagođavanje medijskih sadržaja za pohranu i distribuciju na različitim medijskim platformama uključuje formatiranje i konvertiranje medijskih datoteka, izrađivanje i održavanje arhive medijskih sadržaja te objavu medijskih sadržaja na različitim platformama.

Sudjelovanje u tehničkoj izvedbi/realizaciji i praćenju događanja uključuje instaliranje i podešavanje opreme i prenošenje i pohranjivanje medijskog sadržaja.

Ovisno o području rada, zapošljava se u medijskoj produkciji, u produkcijama za marketing i promociju te u pojedinim područjima grafičke djelatnosti. S obzirom na projekt, radi u studiju i/ili na terenu. Prilikom rada najčešće radi u timu. U radu koristi audiovizualnu i informacijsko-komunikacijsku tehnologiju.

Ovisno o području rada, zapošljava se u medijskoj produkciji, u produkcijama za marketing i promociju te u pojedinim područjima grafičke djelatnosti. Učenici se nakon završenog obrazovanja mogu nastaviti školovanje na nekom od srodnih fakulteta ( Akademija dramskih umjetnosti, FOI, Grafički fakultet, Sveučilište Sjever…)

Uvjeti upisa

  • prosjeci svih zaključnih ocjena svih nastavnih predmeta na dvije decimale u posljednja 4 razreda osnovne škole,
  • zaključne ocjene u 7. i 8. razredu iz predmeta značajnih za izbor kandidata: hrvatski jezik, matematika, prvi strani jezik te fizika, likovna kultura i tehnička kultura.

Konačna ljestvica poretka kandidata dobiva se zbrajanjem bodova dobivenih na provjeri, općeg uspjeha posljednja 4 razreda osnovne škole i ocjena iz šest predmeta u 7. i 8 . razredu: hrvatski jezik, matematika, prvi strani jezik te fizika, likovna kultura, tehnička kultura.

Opis zanimanja -> word datoteka
Nastavni plan i program medijski tehničar (pdf)

 

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Kontakti

A Prilaz prof. Ivana Vrančića 5, Zabok

T 049 221 620

F 049 221 147

 

Ravnateljica
Božica Šarić

T 049 221 174

 

Tajništvo
Branko Barlović

T 049 221 205

 

Pedagoginja
Monika Antunović

T 049 221 169

 

Voditeljica smjene
Andreja Hozmec

T 049 221 620, kućni 15

 

E skola.umjetnosti.zabok@kr.t-com.hr

oib 54719033509

Prijavi se na
Pratite nas na
Školski list
Školska knjižnica:
Učenička zadruga Plavi trnac
Stranica projekta Klikni&Uči
Erasmus +
Arhiva – klikni: